Pfizer Polska „Przyjacielem polskiej gospodarki”

e-mail [email protected]

9 lipca, podczas uroczystej gali podsumowującej projekt „Forum w Gospodarce” Dorota Hryniewiecka-Frlej odebrała niezwykle ważne wyróżnienie dla Pfiezr Polska nagrodę –„Przyjaciela polskiej gospodarki”.

„Przyjaciel polskiej gospodarki” to szczególne wyróżnienie dla Pfizer Polska, które docenia ponad 60-letnią obecność Pfizer na polskim rynku, podkreśla inwestycję firmy w polski kapitał intelektualny oraz zaangażowanie we współpracę z polską nauką.

Inwestycja w kapitał ludzki, w tym tworzenie miejsc pracy dla wybitnych specjalistów jest dla Pfizer inwestycją o największej wartości. Firma nieustająco dąży do rozwijania kompetencji i doświadczenia młodych ludzi. Kierunkiem  inwestycji Pfizer w Polsce są wciąż rozwijające się oraz nowo powstające Centra Kompetencji. Doskonałym dowodem na to jest dynamicznie rozwijająca się regionalna Platforma Monitorowania Działań Niepożądanych, która dziś zatrudnia ponad 50-osobowy, wysoko wykwalifikowany zespół. Bardzo wysoka ocena pracy DSU Platform w Polsce daje możliwość dalszego rozwoju i otwieranie kolejnych Centrum Kompetencji m.in. utworzonego przed kilkoma miesiącami  Globalnego Centrum Materiałów Medycznych (Global Content Centre – GCC).

Otrzymana nagroda dowodzi również, że zaangażowanie Pfizer Polska w tworzenie nowych miejsc pracy, rozwój międzynarodowych platform kompetencji, wspierających działalność Pfizer na arenie międzynarodowej, jak również współpraca ze środowiskiem naukowym ma ogromną wartość. Angażując się w te projekty pokazujemy, że polski kapitał intelektualny i polska gospodarka są dla Pfizer niezwykle ważne.