Pfizer partnerem polskiej nauki i innowacji

Ponad 1000 uczestników zgromadziła siedemnasta edycja targów BioForum, która odbyła się w maju 2018 r. w Łodzi – firma Pfizer Polska była partnerem wydarzenia. BioForum to znana konferencja partnerska, dotycząca innowacji i nauki, która zapewnia liderom z branży life science nawiązywanie kontaktów i współpracy między firmami. Podczas targów i wykładów towarzyszących dyskutowane były bieżące trendy w branży i zaprezentowane najnowsze technologie.

BioForum to miejsce, w którym następuje wymiana informacji i kontakt z osobami zaangażowanymi w rozwój innowacji zarówno ze świata nauki, jak i biznesu. To wydarzenie jest szczególnie otwarte dla młodych ludzi – startupów, studentów i doktorantów. Konferencja daje szansę każdemu na zaprezentowanie siebie i swojej działalności, zgłębienie wiedzy oraz przeprowadzenie szeregu wcześniej zaplanowanych spotkań B2B.

Podczas konferencji Michał Kurzelewski, Dyrektor Medyczny Pfizer Polska, zaprezentował wykład na temat efektywnego partnerstwa w zakresie badań  i rozwoju z globalnej i lokalnej perspektywy firmy Pfizer, podkreślając kluczowe znaczenie innowacji i partnerstwa na każdym etapie opracowywania leków - od ich odkrycia do wprowadzenia na rynek i edukacji pacjenta.

„Partnerstwo firmy farmaceutycznej ze światem nauki to potencjalnie korzyść obopólna: umożliwia szybsze opracowanie innowacyjnej terapii, a zarazem umożliwia komercjalizację nowoodkrytego wynalazku.” – podsumowuje Michał Kurzelewski.