Orzeł Innowacji dla Pfizer Polska za aplikację HTbox

ul. Postępu 17B

ul. Postępu 17B

Firma Pfizer Polska otrzymała tytuł „Orzeł Innowacji”
w kategorii „Innowacje marketingowo-sprzedażowe” za wdrożenie aplikacji HTbox, będącej wsparciem dla lekarzy jako kompendium wiedzy na temat nadciśnienia tętniczego (NT).

Innowacyjna aplikacja medyczna HTbox powstała w listopadzie 2016 r. we współpracy z firmą Connectmedica. Łączy ona w sobie niezbędną wiedzę z zakresu diagnostyki i leczenia NT, w praktycznym formacie tabel, skal i algorytmów i dostarcza informacji z zakresu NT pomocnych w codziennej praktyce lekarskiej. Stworzona została w wyniku ścisłej współpracy ze środowiskiem medycznym, w oparciu o wytyczne, sugestie i wskazówki płynące od praktykujących lekarzy.  Aplikacja przeznaczona jest w szczególności dla lekarzy POZ, kardiologów, hipertensjologów, diabetologów, ginekologów oraz geriatrów. Jest chętnie używana przez lekarzy, korzysta z niej już ponad 700 użytkowników. Do tej pory przekazali oni wiele pozytywnych opinii na temat aplikacji, a liczba instalacji HTbox na telefonach z dnia na dzień rośnie.

III edycja konkursu Rzeczpospolitej „Orzeł Innowacji” miała na celu wyłonienie i nagrodzenie przedsiębiorstw, które prowadzą prace badawczo-rozwojowe oraz wprowadzają na rynek nowe produkty i usługi, osiągając dzięki nim sukcesy biznesowe. Kapituła konkursu wybrała firmy, które inwestując  w innowacje i dzięki nim są konkurencyjne na rynku polskim, ale także europejskim.

Dla Pfizer to niezwykle cenne wyróżnienie – dowód na to, że przy współpracy, budując wzajemne zrozumienie, możemy doskonalić standardy opieki nad chorymi. Motywuje to także do dalszego działania - udostępniania aplikacji HTbox szerszemu gronu odbiorców, a także pracy nad kolejnymi innowacyjnymi przedsięwzięciami, które poprawią jakość zdrowia i życia.